
Przygotowanie naszej pianki dyniowej jest bardzo proste.
Wszystko czego potrzebujecie to zaledwie:
100ml mleka 0,5% tłuszczu
100ml wody
35g. Kaszy manny
150g. Puree z pieczonej dyni hokkaido
Większa szczypta cynamonu i przyprawy korzennej
Kilka kropli słodzonego aromatu czekoladowego
50g. Płynnych białek jaj
Mleko, wodę, aromat i przyprawy nastawiamy na mniejszy ogień. Kiedy mleko zacznie się gotować, wsypujemy strumieniem mannę i cały czas mieszając gotujemy aż do zgęstnienia.
Ściągamy z ognia, dodajemy puree i dokładnie mieszamy.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie łączymy z manną.
Dekorujemy i zajadamy. Smak na pewno was zaskoczy i nie raz powrócicie do tego przepisu!
Ściągamy z ognia, dodajemy puree i dokładnie mieszamy.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie łączymy z manną.
Dekorujemy i zajadamy. Smak na pewno was zaskoczy i nie raz powrócicie do tego przepisu!