Produkt dnia
Migdały kalifornijskie 1000 g
Migdały kalifornijskie 1000 g
44,90 zł 39,90 zł
szt.
Czekolada karmel z solą BIO 50g
Czekolada karmel z solą BIO 50g
6,50 zł
szt.
Curry 250 g
Curry 250 g
6,90 zł
szt.
Kawa Zielona Brazylia Santos MIELONA 100 g
Kawa Zielona Brazylia Santos MIELONA 100 g
7,90 zł 5,90 zł
szt.
Herbata Biała Prima Vera 50 g
Herbata Biała Prima Vera 50 g
11,90 zł
szt.
Promocje
Ocet jabłkowy 6% ekologiczny 300 ml
Ocet jabłkowy 6% ekologiczny 300 ml
6,90 zł 5,50 zł
szt.
Sok z kiszonego ogórka 250 ml
Sok z kiszonego ogórka 250 ml
5,90 zł 4,90 zł
szt.
Sok z kapusty kiszonej 250 ml
Sok z kapusty kiszonej 250 ml
5,90 zł 4,90 zł
szt.
Musztarda ekologiczna ostra 180 g
Musztarda ekologiczna ostra 180 g
4,90 zł 3,90 zł
szt.
Musztarda ekologiczna łagodna 180 g
Musztarda ekologiczna łagodna 180 g
4,90 zł 3,90 zł
szt.
Musztarda z suszonymi pomidorami 180 g
Musztarda z suszonymi pomidorami 180 g
4,90 zł 3,90 zł
szt.
Musztarda z zielonym pieprzem 180 g
Musztarda z zielonym pieprzem 180 g
4,90 zł 3,90 zł
szt.
Orzechy pecan 250 g
Orzechy pecan 250 g
26,90 zł 19,90 zł
szt.
Suszona wołowina - Beef Sweet Asian Chilli 40 g
Suszona wołowina - Beef Sweet Asian Chilli 40 g
9,90 zł 7,90 zł
szt.
Nasiona słodkiej bazylii 250 g
Nasiona słodkiej bazylii 250 g
14,90 zł 9,90 zł
szt.
Mąka kokosowa 500 g
Mąka kokosowa 500 g
7,90 zł 5,90 zł
szt.
Suszona wołowina - Beef Mustard & Honey 40 g
Suszona wołowina - Beef Mustard & Honey 40 g
9,90 zł 7,90 zł
szt.

Pasty idealne na kanapki i nie tylko!

0
Pasty idealne na kanapki i nie tylko!

Składniki:

  • 300 g ugotowanej kaszy pęczak
  • ½ słoika pasty Wawrzyniec grillowany bakłażan
  • 100 g startego parmezanu
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 200 g borowików mrożonych
  • 3 szalotki
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g mascarpone
  • 100 g masła 
  • 20 g świeżego tymianku
  • 200 g topinamburu
  • olej rzepakowy do smażenia chipsów
  • sól, świeżo mielony pieprz

Sposób przyrządzenia:

W garnku rozpuszczamy dwie łyżki masła, smażymy pokrojoną w piórka szalotkę, a gdy się lekko zarumieni, dodajemy pokrojone w kostkę grzyby, pastę Wawrzyniec i smażymy jeszcze przez około 2 minut. Po tym czasie dodajemy czosnek oraz tymianek i zalewamy wszystko bulionem i śmietanką. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie dodajemy do sosu pęczak i całość dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze przez około 5 minut. Na koniec dodajemy mascarpone i starty parmezan, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem.

Chipsy:

Topinambur kroimy na cienkie plastry, smażymy w oleju rozgrzanym do temperatury około 160 stopni, do zarumienienia.  Wykładamy na ręcznik papierowy i lekko solimy.

 

Czekamy na wasze opinię!

Udostępnij swój post na instagramie i oznacz nas pod swoim zdjęciem w celu zgarnięcia kodu rabatowego!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl