Produkt dnia
Olej rzepakowy PIEPRZ & CYTRYNA 250 ml
Olej rzepakowy PIEPRZ & CYTRYNA 250 ml
11,90 zł 8,90 zł
szt.
Chipsy bananowe 200 g
Chipsy bananowe 200 g
8,50 zł 6,90 zł
szt.
Czubryca czerwona 250 g
Czubryca czerwona 250 g
5,90 zł
szt.
Miód z orzechami 220g
Miód z orzechami 220g
14,90 zł 11,90 zł
szt.
Miód z żurawiną 220g
Miód z żurawiną 220g
13,90 zł 10,90 zł
szt.
Promocje
Pestki dyni łuskane PREMIUM 500 g POLSKIE
Pestki dyni łuskane PREMIUM 500 g POLSKIE
15,90 zł 13,90 zł
szt.
Pestki dyni łuskane 500 g
Pestki dyni łuskane 500 g
13,90 zł 11,90 zł
szt.
Miód wielokwiatowy 220 g
Miód wielokwiatowy 220 g
12,90 zł 9,90 zł
szt.
Miód naturalny lipowy 220 g
Miód naturalny lipowy 220 g
13,90 zł 10,90 zł
szt.
Miód naturalny gryczany 220 g
Miód naturalny gryczany 220 g
13,90 zł 10,90 zł
szt.
Miód z kakao kremowany 220g
Miód z kakao kremowany 220g
13,90 zł 11,90 zł
szt.
Miód z orzechami 220g
Miód z orzechami 220g
14,90 zł 11,90 zł
szt.
Miód z żurawiną 220g
Miód z żurawiną 220g
13,90 zł 10,90 zł
szt.
Pestki dyni łuskane PREMIUM 1000 g POLSKIE
Pestki dyni łuskane PREMIUM 1000 g POLSKIE
28,90 zł 23,90 zł
szt.
Siemię lniane złote 1000 g
Siemię lniane złote 1000 g
6,50 zł 5,90 zł
szt.
Orzechy brazylijskie 250 g
Orzechy brazylijskie 250 g
15,90 zł 12,90 zł
szt.
Miód rzepakowy kremowany 600 g
Miód rzepakowy kremowany 600 g
24,90 zł 19,90 zł
szt.

Pasty idealne na kanapki i nie tylko!

0
Pasty idealne na kanapki i nie tylko!

Składniki:

  • 300 g ugotowanej kaszy pęczak
  • ½ słoika pasty Wawrzyniec grillowany bakłażan
  • 100 g startego parmezanu
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 200 g borowików mrożonych
  • 3 szalotki
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g mascarpone
  • 100 g masła 
  • 20 g świeżego tymianku
  • 200 g topinamburu
  • olej rzepakowy do smażenia chipsów
  • sól, świeżo mielony pieprz

Sposób przyrządzenia:

W garnku rozpuszczamy dwie łyżki masła, smażymy pokrojoną w piórka szalotkę, a gdy się lekko zarumieni, dodajemy pokrojone w kostkę grzyby, pastę Wawrzyniec i smażymy jeszcze przez około 2 minut. Po tym czasie dodajemy czosnek oraz tymianek i zalewamy wszystko bulionem i śmietanką. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie dodajemy do sosu pęczak i całość dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze przez około 5 minut. Na koniec dodajemy mascarpone i starty parmezan, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem.

Chipsy:

Topinambur kroimy na cienkie plastry, smażymy w oleju rozgrzanym do temperatury około 160 stopni, do zarumienienia.  Wykładamy na ręcznik papierowy i lekko solimy.

 

Czekamy na wasze opinię!

Udostępnij swój post na instagramie i oznacz nas pod swoim zdjęciem w celu zgarnięcia kodu rabatowego!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl