
Kolorowy zawrót głowy! 

Na śniadanie czy kolację, jak kto woli! 

Delikatny, puszysty....a ten kolor! WOW! 

Cała porcja ma mniej niż 310kcal !
Różowy pudding z manny, z mocno kokosową nutą 



PRZEPIS:
150ml wody 

100ml mleka 0,5% tłuszczu 

40g. kaszy manny 

10g. budyniu kokosowego bez cukru (rozrobić w niewielkiej ilości wody) 

5g. Wiórków kokosowych od @frutavitapl
Kilka kropli słodzonego aromatu kokosowego lub zwykły aromat i słodzidło 

90g. Ugotowanego lub upieczonego buraka (zblendować)
+40g. Płynnych białek jaj 

Wodę, mleko, wiórki oraz aromat gotujemy. Kiedy mleko zacznie się gotować, strumieniem wsypujemy kaszę (cały czas mieszając).
Po chwili kiedy zgęstnieje , ściągamy z ognia, wlewamy rozrobiony budyń , mieszamy i gotujemy aż całość będzie gęsta. Ściągamy z ognia.
Do całości dodajemy zblendowanego buraka i mieszamy.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie łączymy.
Przekładamy do naczynka wyłożonego folią spożywczą i wyrównujemy. Studzimy a następnie wstawiamy na noc do lodówki.
Rano naczynko odwracamy na talerz. Pudding pięknie wyjdzie, następnie ściągamy folię, dekorujemy i zajadamy.