do kasy suma: 0,00 zł
Kategorie blog
Rolada Rafaello 0
Rolada Rafaello
Zapraszamy Was dziś na przepis na niesamowicie smaczną roladę o smaku Rafaello.
 
ROLADA RAFAELLO
1 z 12 kawałków: 139 kcal 6,8B 9T 8,2W
Biszkopt:
✔️4 jajka
✔️szczypta soli
✔️70g erytrytolu @frutavitapl
✔️100g mąki orkiszowej jasnej @frutavitapl
 
Masa:
✔️125g mascarpone*
✔️150g jogurtu skyr*
✔️2 łyżki wiórków kokosowych @frutavitapl
✔️8 pastylek słodzika
✔️1 łyżeczka żelatyny
✔️1/2 szklanki wrzątku
 
Polewa:
✔️30g białej czekolady bez cukru
✔️1/2 łyżeczki oleju kokosowego
 
Dodatkowo:
✔️migdały w białej czekoladzie z kokosem @frutavitapl
*w wersji bez nabiału można użyć stałej części mleczka kokosowego, wtedy bez żelatyny
 
➡️Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli pod koniec dodając erytrytol i żółtka. Następnie przesiać mąkę i krótko zmiksować na najniższych obrotach lub delikatnie wymieszać łyżką. Masę przelać na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180° przez około 13 minut. Upieczony biszkopt zostawić na 5 minut do przestudzenia, a następnie zwinąć w rulon razem z papierem do pieczenia i odstawić do całkowitego ostudzenia.
➡️Żelatynę i słodzik rozpuścić we wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Mascarpone zmiksować z jogurtem, wiórkami i rozpuszczoną żelatyną. Masę rozprowadzić na biszkopcie i zwinąć w rulon. Odstawić do lodówki do stężenia masy.
➡️Czekoladę rozpuścić z olejem kokosowym, oblać wierzch rolady. Całość odstawić do lodówki, najlepiej będzie smakować po kilku godzinach.
 
Smacznego! 🥰

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium