Kalafior kiszony z sokiem buraka 450 g
Opis
Opis produktu:
Kalafior kiszony z sokiem z kiszonych buraczków.
Receptura ich przygotowania jest prosta, tradycyjna, nie stosuje się dodatków: cukru, octu, ani konserwantów, a jedynie podkreślający smak czosnek.
Składniki:
kalafior, woda, sól kamienna kłodawska, czosnek, koper, sok z kiszonych buraczków 2%.
Zastosowanie:
To zdrowa przekąska, dodatek do dań głównych, świetnie smakuje też z dipami i hummusem.
Kalafior jest niepasteryzowany. Należy przechowywać je w lodówce (w zalewie, w zamkniętym pojemniku).
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 23,2 kj / 5,6 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0,2 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - g
Białko - 0,4 g
Sól - 1,92 g
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
UWAGA!
* Kiszonki są żywe, niepasteryzowane, powstałe bakterie podczas fermentacji cały czas pracują.
*Produkt należy przechowywać w lodówce, paczki z tym produktem wysyłamy od poniedziałku do środy, aby czas poza lodówką był jak najkrótszy.
*w czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Przechowywać w temp. Do 10 C.
Rodzaj opakowania:
Wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelakich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Terminy przydatności:
Data przydatności do spożycia jest równocześnie nr partii.
Kraj pochodzenia:
Polska
Dystrybutor: