Opis
Opis produktu:
Kiszonki są naturalnymi probiotykami. Pobudzają organizm do produkcji przeciwciał – jedząc je systematycznie, stajemy się bardziej odporni. Działają korzystnie na trawienie. W kiszonkach znajdziemy też m.in. poprawiającą pracę serca acetylocholinę oraz kompleks witamin i minerałów.
Receptura ich przygotowania jest prosta, tradycyjna, nie stosuje się dodatków: cukru, octu, ani konserwantów, a jedynie podkreślający smak czosnek.
Składniki:
kapusta czerwona, sól
Zastosowanie:
Kapusta czerwona jest wyśmienita na surówki wszelkiego rodzaju a także na znany i lubiany „Bigos Wrocławski”.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 74 kj / 18 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0,8 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - g
Białko - 1,1 g
Sól - 2,1 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
UWAGA!
* Kiszonki są żywe, niepasteryzowane, powstałe bakterie podczas fermentacji cały czas pracują.
*Produkt należy przechowywać w lodówce, paczki z tym produktem wysyłamy od poniedziałku do środy, aby czas poza lodówką był jak najkrótszy.
*w czasie wysyłki wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Rodzaj opakowania:
Wieczka od słoików mogą napuchnąć, kiszonki mogą syczeć a nawet wyciekać ze słoików - nie jest to ich wada a świadczy tylko o tym, że bakterie są żywe i cały czas pracują - po przeniesieniu do lodówki proces powinien się uspokoić.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelakich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Terminy przydatności:
Data minimalnej przydatności do spożycia wynosi ok. 2 miesiące.
Kraj pochodzenia:
Polska
Dystrybutor:
Frutavita Sp. z o.o.