Opis
Opis produktu:
Miód wytwarzany z nektarów kwiatów gryki ma ciemno-herbaciany lub brązowy kolor, a także intensywny, charakterystyczny smak. Produkt jest szczególnie bogaty w cukry proste, enzymy, kwasy organiczne, mikroelementy i olejki eteryczne.
Ze względu na doskonałe właściwości antybiotyczne naturalny miód gryczany jest zalecany osobom z niedoborem żelaza. Warto podkreślić także wysoką zawartość magnezu, która działa profilaktycznie w terapii antynowotworowej oraz w leczeniu miażdżycy.
Wartości odżywcze produktu w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1416 kJ/ 333 kcal
- Tłuszcze: 0,0 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
- Węglowodany: 83,0 g
- Cukry: 72,0 g
- Białko: 0,5 g
- Sól: 0,0 g
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Sposób przechowywania:
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscy w temperaturze do 18 stopni C.
Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem i nie zmienia jego właściwości.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelakich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Terminy przydatności:
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Kraj pochodzenia surowca:
Polska
Producent:
Frutavita Sp. z o.o.