Miód wielokwiatowy 220 g
Opis
Opis produktu:
Najpopularniejszy miód w Polsce jest wytwarzany z nektarów wielu kwiatów. Produkt ma delikatny słodki smak i barwę od jasnokremowej do ciemno-herbacianej.
Wielokwiatowe miody naturalne zawierają odpowiednią dla człowieka ilość minerałów i enzymów korzystnie wpływających na przemianę materii i zwiększenie odporności, dlatego są zalecane przy przeziębieniach, alergiach i przy katarze siennym.
Wartości odżywcze produktu w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1416 kJ/ 333 kcal
- Tłuszcze: 0,0 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
- Węglowodany: 83,0 g
- Cukry: 72,0 g
- Białko: 0,5 g
- Sól: 0,0 g
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Sposób przechowywania:
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscy w temperaturze do 18 stopni C.
Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem i nie zmienia jego właściwości.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelakich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Terminy przydatności:
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Kraj pochodzenia surowca:
Polska
Producent:
Frutavita Sp. z o.o.