Opis
Opis produktu:
Orzechy macadamia wyróżnia delikatnym, kremowym smakiem.
Charakteryzują się wysoką zawartością białka, błonnika pokarmowego oraz węglowodanów.
Ważne, aby orzechy makadamia były stosowane z umiarem, jako zamiennik innych produktów.
Składniki:
100% orzechy macadamia
Zastosowanie:
Orzechy makadamia świetnie sprawdzą się również jako dodatek do owsianek, musli, ale także sałatek owocowych oraz mięsno – warzywnych.
Zmielone orzechy sprawdzą się jako dodatek do lodów, czekolad i deserów.
Często są wykorzystywane do wypieków ciast, ciasteczek, czy słodkich kremów.
Wartości odżywcze produktu w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 2698 kJ/ 718 kcal
- Tłuszcze: 76,08 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 11,95 g
- Węglowodany: 13,38 g
- Cukry: 4,14 g
- Białko: 7,79 g
- Sól*: 0,01 mg
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Rodzaj opakowania:
Nasze produkty pakowane są w torebki strunowe typu "doypack", co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości. Wszystkie nasze opakowanie są zgrzewane. Na opakowaniu znajduje się czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelakich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Terminy przydatności:
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Kraj pochodzenia:
RPA
Producent:
Frutavita Sp. z o.o.