Orzechy włoskie 500 g
Opis
Opis produktu:
Orzechy włoskie to owoce drzewa o tej samej nazwie występującego w południowo-wschodniej Europie oraz w południowo-zachodniej i środkowej Azji.
W ich składzie znajdują się cenne wielonienasycone kwasy tłuszczowe, w tym kwasy omega-3 oraz wysokowartościowe białko i błonnik pokarmowy.
Ze względu na wysoką zawartość fosforu są polecane osobom uczącym się i pracującym umysłowo.
Są także dobrym źródłem żelaza, wapnia, potasu, cynku i magnezu a także witaminy E, witaminy K oraz witamin z grupy B.
Składniki:
100% orzecha włoskiego
Zastosowanie:
Orzechy włoskie są świetną alternatywą dla niezdrowych przekąsek. Doskonale podkreślają także smak wypieków, owsianek, lodów i deserów oraz wielu potraw, tj. sałatki czy makarony.
Wartości odżywcze produktu w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 2699 kJ/ 645 kcal
- Tłuszcze: 60,3 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 6,56 g
- Węglowodany: 18,0 g
- Cukry: 2,2 g
- Białko: 16,0 g
- Sól*: 0,01 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Rodzaj opakowania:
Nasze produkty pakowane są w torebki strunowe typu "doypack", co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości. Wszystkie nasze opakowanie są zgrzewane. Na opakowaniu znajduje się czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelakich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Terminy przydatności:
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Kraj pochodzenia:
Polska
Producent:
Frutavita Sp. z o.o.