Opis
Smalec kaczy 320 g
Opis produktu:
Smalec kaczy to produkt szczególnie ceniony przez restauratorów oraz szefów kuchni. Ze względu na wysoki punkt dymienia i odporność na działanie wysokich temperatur, może być używany do smażenia i pieczenia. Nie przypala się oraz nie zmienia smaku przygotowanych na nim potraw.
Zastosowanie:
Nasz produkt powstaje wyłącznie z tłuszczu polskiej kaczki owsianej, która ma dostęp do wolnego wybiegu na świeżym powietrzu. Może być przechowywany nie tylko w formie świeżej lecz również mrożonej.
Wyróżnia się jedwabistą teksturą oraz subtelnym kremowym kolorem. Smalec kaczy ma subtelny, aksamitny smak, wydobywający z potraw najlepsze cechy dodając im głębi i wyjątkowości. Najwięcej walorów smakowych ujawnia podczas pieczenia ziemniaków, smażenia potraw jajecznych, przygotowaniu produktów drobiowych oraz jako dodatek do zup. Jest także doskonałą bazą w przygotowaniu ryb i owoców morza oraz niezastąpionym dodatkiem do pasztetów. Polecany do smażenia potraw i przekąsek serwowanych na zimno i na gorąco, takich jak: ryby, owoce morza, mięsa, drób, warzywa. Sprawdzi się także do duszenia, nacierania mięsa, drobiu przed pieczeniem czy smażeniem, a także jako dodatek do kruchych ciast.
Składniki:
tłuszcz kaczy 100%
Wartości odżywcze produktu w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 3689 kJ/897 kcal
tłuszcz: 99 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 30 g
węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
białko: 0 g
sól: 0 g
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem słonecznym. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelakich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Terminy przydatności:
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Kraj pochodzenia surowca:
Polska
Dystrybutor:
Frutavita Sp. z o.o. Sp.k.