Konserwy Ed Red
Konserwy Ed Reda to ekologiczne konserwy rzemieślnicze produkowane bez użycia konserwantów i innych szkodliwych substancji. Ich wartość odżywcza jest na wyjątkowo wysokim poziomie. Do produkcji konserw Ed Red stosuje się wyłącznie naturalne składniki najwyższej jakości bogate w cenne witaminy, minerały, a także błonnik i kwasy tłuszczowe nasycone.
Konserwy Ed Red – zawartość
W konserwach rzemieślniczych Ed Red nie znajdziemy mielonki czy pasztetów, ale gotowe, wykwintne dania o znakomitym smaku, które sprawdzą się idealnie na obiad. Specjalność firmy to dania mięsne, ale wegetarianie także mogą znaleźć coś dla siebie. Posiadamy w sprzedaży konserwy:
- Boczek z piwem „Pierwsza pomoc”, 280g;
- Boeuf Bourguignon, 270g;
- Boeuf Strogonov, 270g;
- Chili con carne, 300g;
- Chili sin carne, 300g;
- Cielęcina w sosie serwowo-ziołowym, 300g;
- Gęś konfitowana z żurawiną, 230g;
- Kacze żołądki w sosie estragonowym, 290g;
- Kaczka konfitowana z jabłkiem, 230g;
- Kurczak z grzybami z lasu, 280g;
- Ozory w sosie chrzanowo-imbirowym, 280g;
- Policzek wołowy w sosie demi-glace, 290g;
- Ragu alla bolognese, 300g;
- Stek rzeźnika w sosie pieprzowym, 270g;
- Szakszuka z togu, 300g;
- Żeberka w sosie BBQ z chilli, 280g.
Każda konserwa zawiera pyszne danie restauracyjne, przygotowane przez utalentowanych kucharzy. Warto zauważyć, że konserwy są tworzone przez osoby, które przed 2020 roku, czyli przed pandemią, serwowały wyśmienite potrawy w cenionej restauracji.
Opakowanie konserwy
Warto zwrócić uwagę również na ekologiczne opakowanie konserw. Dzięki zastosowaniu odpowiednich rozwiązań, konserwy mogą być otwierane i zamykane wielokrotnie – w ten sposób możemy przygotować tylko część dania, a resztę odłożyć na później. Ponadto takie opakowania zapewniają zachowanie świeżości na dłużej. Konserwy rzemieślnicze mają aż 2 letni termin przydatności. Natomiast wartość energetyczna jednej puszki z dodatkami odpowiada zapotrzebowaniu jednej osoby dorosłej.
Jak przygotować puszkę Ed Red?
Aby przygotować danie należy zamkniętą puszkę włożyć do garnka i gotować pod przykryciem na małym ogniu. Czas gotowania wynosi około 10-12 minut. Po tym czasie potrawa jest gotowa. Można również przełożyć zawartość konserwy do garnka i podgrzać (bez dodawania tłuszczu). Po ugotowaniu należy wszystko wyłożyć na talerz i podawać według uznania – z ziemniakami, ryżem, makaronem, kuskusem itp. oraz z surówką lub warzywami.