do kasy suma: 0,00 zł
Chili con carne 300 g Chili con carne 300 g
Producent: ED RED
Cena: 24,00 zł
szt.
Chili sin carne 300 g Chili sin carne 300 g
Producent: ED RED
Cena: 22,00 zł
szt.
Indyk w sosie serowo-ziołowym 270 g Indyk w sosie serowo-ziołowym 270 g
Producent: ED RED
Cena: 29,00 zł
szt.
Kacze żołądki w sosie estragenowym 290 g Kacze żołądki w sosie estragenowym 290 g
Producent: ED RED
Cena: 27,00 zł
szt.
Kaczka konfitowana z jabłkiem 230 g Kaczka konfitowana z jabłkiem 230 g
Producent: ED RED
Cena: 32,00 zł
szt.
Policzek wołowy w sosie demi-glace 290 g Policzek wołowy w sosie demi-glace 290 g
Producent: ED RED
Cena: 32,00 zł
szt.
Szakszuka z tofu 300 g Szakszuka z tofu 300 g
Producent: ED RED
Cena: 22,00 zł
szt.
Żeberka w sosie BBQ z CHILLI Żeberka w sosie BBQ z CHILLI
Producent: ED RED
Cena: 29,00 zł
szt.

Konserwy Ed Red

Konserwy Ed Reda to ekologiczne konserwy rzemieślnicze produkowane bez użycia konserwantów i innych szkodliwych substancji. Ich wartość odżywcza jest na wyjątkowo wysokim poziomie. Do produkcji konserw Ed Red stosuje się wyłącznie naturalne składniki najwyższej jakości bogate w cenne witaminy, minerały, a także błonnik i kwasy tłuszczowe nasycone.

Konserwy Ed Red – zawartość

W konserwach rzemieślniczych Ed Red nie znajdziemy mielonki czy pasztetów, ale gotowe, wykwintne dania o znakomitym smaku, które sprawdzą się idealnie na obiad. Specjalność firmy to dania mięsne, ale wegetarianie także mogą znaleźć coś dla siebie. Posiadamy w sprzedaży konserwy:

  • Boczek z piwem „Pierwsza pomoc”, 280g;
  • Boeuf Bourguignon, 270g;
  • Boeuf Strogonov, 270g;
  • Chili con carne, 300g;
  • Chili sin carne, 300g;
  • Cielęcina w sosie serwowo-ziołowym, 300g;
  • Gęś konfitowana z żurawiną, 230g;
  • Kacze żołądki w sosie estragonowym, 290g;
  • Kaczka konfitowana z jabłkiem, 230g;
  • Kurczak z grzybami z lasu, 280g;
  • Ozory w sosie chrzanowo-imbirowym, 280g;
  • Policzek wołowy w sosie demi-glace, 290g;
  • Ragu alla bolognese, 300g;
  • Stek rzeźnika w sosie pieprzowym, 270g;
  • Szakszuka z togu, 300g;
  • Żeberka w sosie BBQ z chilli, 280g.

Każda konserwa zawiera pyszne danie restauracyjne, przygotowane przez utalentowanych kucharzy. Warto zauważyć, że konserwy są tworzone przez osoby, które przed 2020 roku, czyli przed pandemią, serwowały wyśmienite potrawy w cenionej restauracji. 

Opakowanie konserwy

Warto zwrócić uwagę również na ekologiczne opakowanie konserw. Dzięki zastosowaniu odpowiednich rozwiązań, konserwy mogą być otwierane i zamykane wielokrotnie – w ten sposób możemy przygotować tylko część dania, a resztę odłożyć na później. Ponadto takie opakowania zapewniają zachowanie świeżości na dłużej. Konserwy rzemieślnicze mają aż 2 letni termin przydatności. Natomiast wartość energetyczna jednej puszki z dodatkami odpowiada zapotrzebowaniu jednej osoby dorosłej. 

Jak przygotować puszkę Ed Red?

Aby przygotować danie należy zamkniętą puszkę włożyć do garnka i gotować pod przykryciem na małym ogniu. Czas gotowania wynosi około 10-12 minut. Po tym czasie potrawa jest gotowa. Można również przełożyć zawartość konserwy do garnka i podgrzać (bez dodawania tłuszczu). Po ugotowaniu należy wszystko wyłożyć na talerz i podawać według uznania – z ziemniakami, ryżem, makaronem, kuskusem itp. oraz z surówką lub warzywami. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium