Pasty i kremy to bardzo ważny składnik ciast czy deserów. Można nimi także posmarować pieczywo, grzanki albo tosty i cieszyć się wyjątkiem smakiem już od samego rana. Smak to jednak nie wszystko - nasz sklep oferuje wyłącznie najlepsze i naturalne produkty, które są pyszne, zdrowe i pożywne.
Różne rodzaje past
W naszym sklepie oferujemy kilka rodzajów past i kremów. Są to między innymi:
▪️pasta z orzechów laskowych,
▪️pasta arachidowa,
▪️pasta daktylowa,
▪️pasta sezamowa.
Każda z tych past charakteryzuje się innym smakiem oraz możliwościami wykorzystania jej w kuchni. Wszystkie są produkowane wyłącznie z naturalnych i ekologicznych składników. Nie zawierają soli, cukru czy szkodliwego oleju palmowego.
Zastosowanie pasty arachidowej
W składzie naszej pasty arachidowej znajdują się wyłącznie prażone orzechy arachidowe. Tę pastę wykorzystuje się najczęściej do smarowania pieczywa i tostów, przygotowywania kanapek, naleśników czy ciast, ciasteczek i deserów. Pasta może być składnikiem nie tylko dań serwowanych na słodko, ale również sosów czy pikantnych dressingów wykorzystywanych jako dodatek do mięs. Może być także bazą słonych przekąsek, na przykład krakersów, precelków czy paluszków.
Pasta z prażonych orzechów jest nie tylko pyszna, ale również zdrowa - orzeszki ziemne są źródłem witaminy E, błonnika, magnezu czy potasu. Ten rodzaj pasty szczególnie warto polecić wegetarianom, weganom oraz osobom na diecie bezmięsnej gdyż orzechy arachidowe zawierają duże ilości białka, na którego niedobór mogą być narażone właśnie osoby niejedzące mięsa.
Zdrowa pasta z orzechów laskowych
Orzechy laskowe są składnikiem czekolad, deserów i ciast. Znajdziemy je także w ekologicznej paście, której jedynym składnikiem są właśnie prażone orzechy laskowe. Również ta pasta idealnie nadaje się do smarowania pieczywa, krakersów czy jako składnik ciast i ciasteczek. Orzechy laskowe charakteryzują się pysznym smakiem, a także licznymi właściwościami odżywczymi - zawierają witaminy z grupy B, witaminę C, A i K oraz kwas foliowy. Są też bardzo pożywne.
Pasta z migdałów
Wciąż mało znana jest natomiast pasta z prażonych migdałów. Warto wypróbować ją w swojej kuchni nie tylko do smarowania pieczywa, ale przede wszystkim jako składnik kremów lub ciast. Z dodatkiem tej pasty można przygotowywać torty, ciasta przekładane czy domowe wafle albo desery. Migdały oprócz swego niepowtarzalnego smaku, zawierają także liczne witaminy i minerały. Znakomicie odżywiają organizm wzbogacając go o błonnik, potas, witaminy czy nienasycone kwasy tłuszczowe.
Jak wybrać dobrą pastę orzechową?
W sklepach znajdziemy różne rodzaje past i kremów, które można wykorzystać do smarowania pieczywa czy przyrządzania ciast i deserów. Warto pamiętać o tym, że dobra pasta zawiera niewiele składników - największą jej część stanowią orzechy, a nie konserwanty lub sztuczne barwniki. W naszym sklepie sprzedajemy pasty zawierające 100% orzechów, bez soli, cukru, oleju palmowego czy konserwantów. Produkty te są zatem nie tylko bardzo smaczne, ale także zdrowe. Mogą być jedzone również przez dzieci, wegetarian i wegan. Są cenione zarówno jako przekąska, smarowidło do pieczywa czy dodatek do ciast i ciasteczek. Można je także jeść prosto ze słoiczka bez żadnych obaw ponieważ są całkowicie naturalne.
Ekologiczna pasta sezamowa
Oprócz past przyrządzanych z orzechów, nasz sklep oferuje również przepyszną i zdrową pastę sezamową. Jej jedynym składnikiem jest mielone ziarno sezamu. Tego rodzaju pastę można wykorzystywać przede wszystkim jako dodatek do deserów, ciast i ciasteczek, tortów oraz jogurtów. Oprócz klasycznej pasty sezamowej, polecamy również pastę z sezamu czarnego, której atutem jest charakterystyczny, wyjątkowy smak.
Ekologiczny sklep - szeroki wybór
Bez względu na to, którą z past wybiorą nasi Klienci, wybór ten zawsze będzie słuszny ponieważ wszystkie produkty są w stu procentach naturalne, wysokojakościowe oraz pożywne. Mogą stanowić samodzielną przekąskę lub bazę do dania głównego albo deseru. Warto wspomnieć również o przystępnych cenach oraz szybkiej i profesjonalnej wysyłce.