

- Deser (2)
- Ciastka (3)
- Słonecznik (1)
- Wielonienasycone kwasy tłuszczowe (1)
- Orzechy włoskie (1)
- Orzechy (1)
- Zdrowie (8)
- Opisy produktowe (3)
- Porady (51)
- Przepisy (15)
Inspiracje na naszym blogu:


Pyszne i apetycznie przygotowane śniadanie nie tylko syci, ale też nastraja pozytywnie na cały dzień. Wiele osób ma każdego ranka dylemat i zastanawia się, co zrobić na śniadanie dla siebie oraz dzieci. Dowiedz się, co zjeść na śniadanie, aby dostarczyć organizmowi odpowiedniej dawki energii. Sprawdź, ile kalorii powinno mieć śniadanie.

Masło zawiera sporą ilość kwasów tłuszczowych nasyconych, które wpływają negatywnie na ludzkie zdrowie – podnoszą poziom cholesterolu we krwi, a także przyczyniają się do rozwoju różnych chorób serca oraz miażdżycy. Z tego powodu warto sięgać po zdrowe zamienniki masła, takie jak pasty warzywne czy hummus, ale nie tylko.

Typowe konserwy, które można znaleźć na półkach w lokalnych sklepach i marketach nie kojarzą się nam z niczym zdrowym. Nic w tym dziwnego – zwykle zawierają niewielką ilość mięsa i są pełne konserwantów oraz innych szkodliwych substancji. Jednak niedawno na rynku pojawiły się konserwy rzemieślnicze.

Kto uwielbia desery?!
Obok ROLADY KINDER BUENO WHITE ciężko przejść obojętnie!
Prosty, smaczny przepis od niezastąpionej @fit_magi.

Bakalie stanowią zdrową przekąskę lub wartościowy dodatek do potraw z codziennego menu. Pestki z dyni powinny być spożywane przede wszystkim przez osoby, które na co dzień borykają się z dolegliwościami spowodowanymi problemami z jelitami. Pestki z dyni znakomicie wpływają również na kondycję skóry, włosów i nie tylko.

Ostropest plamisty to roślina o zadziwiających właściwościach zdrowotnych. Stosowana regularnie skutecznie oczyszcza i odtruwa organizm, a także wspomaga pracę wątroby, pęcherzyka żółciowego i nie tylko.

Miód to niezwykle słodki produkt pracowitych pszczół. Wiele osób zaleca go stosować zamiast białego cukru. Miód posiada wiele składników odżywczych, które w pozytywny sposób wpływają na działanie organizmu ludzkiego.

Podczas chłodnych i zimnych miesięcy trudno znaleźć w sklepach świeże warzywa, które dopiero co skończyły dojrzewać w pełnym słońcu. Jesienią i zimą najczęściej jadamy produkty ze szklarni, które są pozbawione nie tylko pewnych walorów smakowych, ale i wielu cennych składników odżywczych