Czekolada ręcznie robiona – niepowtarzalna i smaczna
Czekolady ręcznie robione są produkowane w niewielkiej ilości, często w małych, rodzinnych manufakturach, dzięki czemu producent może kontrolować każdy etap procesu powstawania tych przysmaków. Powstają według tradycyjnych, pilnie strzeżonych receptur i wysokiej jakości surowców. W ich składzie na próżno szukać chemicznych substancji, konserwantów i sztucznych barwników. Są naturalne, zdrowe i pyszne. Czekolady ręcznie robione często są wzbogacane ciekawymi dodatkami, które podbijają ich smak i wygląd. Mogą to być np. suszone truskawki, które fantastycznie komponują się zarówno z ciemną, jak i białą czekoladą.
Ciekawym dodatkiem są również chipsy bananowe, kokosowe i kandyzowane pomelo. Taka egzotyczna mieszanka wyróżnia się oryginalnym smakiem, który na długo pozostaje w pamięci. Wielu fanów czekolady hand made wybiera warianty wzbogacone o maliny, truskawki lub żurawinę. Smaczny duet tworzą też suszone figi i pistacje, które kontrastują z ciemnym kolorem czekolady mlecznej lub białej. Możliwości kombinacji smakowych jest naprawdę mnóstwo, jedyne co ogranicza twórców czekolady ręcznej produkcji to ich wyobraźnia.
Czekolada ręcznie robiona – oryginalny prezent okolicznościowy dla dzieci i dorosłych
Czekolada ręcznie robiona w eleganckim opakowaniu w towarzystwie dobrego trunku lub wysokogatunkowej kawy, czy herbaty może być fantastyczną propozycją na prezent urodzinowy dla siostry, przyjaciółki, czy cioci. Z tego typu upominku z pewnością ucieszy się też babcia lub mama w dniu swojego święta. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby sprezentować tego typu słodki upominek dzieciom. Gwarantujemy, że truskawki, maliny, czy orzechy laskowe zatopione w tabliczce czekolady wywołają szeroki uśmiech na twarzach pociech. Tego typu słodkości są znacznie zdrowszą opcją od cukierków, chipsów, czy drożdżówek, którymi zajadają się najmłodsi.