Produkt dnia
Olej rzepakowy PIEPRZ & CYTRYNA 250 ml
Olej rzepakowy PIEPRZ & CYTRYNA 250 ml
11,90 zł 8,90 zł
szt.
Chipsy bananowe 200 g
Chipsy bananowe 200 g
8,50 zł 6,90 zł
szt.
Czubryca czerwona 250 g
Czubryca czerwona 250 g
5,90 zł
szt.
Promocje
Mąka migdałowa 500 g
Mąka migdałowa 500 g
28,90 zł 22,90 zł
szt.
Owocaki CZEKO 100 g
Owocaki CZEKO 100 g
12,50 zł 10,50 zł
szt.
Pestki dyni łuskane PREMIUM 500 g POLSKIE
Pestki dyni łuskane PREMIUM 500 g POLSKIE
15,90 zł 13,90 zł
szt.
Pestki dyni łuskane 500 g
Pestki dyni łuskane 500 g
13,90 zł 11,90 zł
szt.
Płatki migdałowe 1000 g
Płatki migdałowe 1000 g
45,90 zł 34,90 zł
szt.
Płatki żytnie 1000 g
Płatki żytnie 1000 g
7,50 zł 5,90 zł
szt.
Nasiona chia 500 g
Nasiona chia 500 g
10,90 zł 7,90 zł
szt.
Mąka sojowa 1000 g
Mąka sojowa 1000 g
8,90 zł 7,90 zł
szt.
Chipsy bananowe 200 g
Chipsy bananowe 200 g
8,50 zł 6,90 zł
szt.
Komosa ryżowa czerwona 1000 g
Komosa ryżowa czerwona 1000 g
18,90 zł 15,90 zł
szt.
Czystek suszony 500 g
Czystek suszony 500 g
13,90 zł 8,50 zł
szt.
OstroVit MgZB
OstroVit MgZB
14,90 zł 12,90 zł
szt.

Kiszonki powracają!

0
Kiszonki powracają!

Kiszonki – naturalne probiotyki

Kiszenie wraca do łask w kuchniach całego świata… Nie bez powodu, gdyż to najlepszy sposób na odżywienie bakterii jelitowych, tak ważnych dla naszej odporności!

Kiszona kapusta, ogórki czy sok z kiszonego buraka to nie tylko solidna dawka witamin ( C, A, E, K, B1, B2, B3 ) i przeciwutleniaczy, których jesienną porą nam brakuje, ale też naturalny probiotyk.
Ten probiotyk to bardzo porządane bakterie kwasu mlekowego, które powstają w czasie fermentacji.


Kwas mlekowy:
- reguluje florę bakteryjną w jelitach
- wspomaga trawienie i wchłanianie produktów przemiany materii
- oczyszcza organizm i wzmacnia system obronny
- zmniejsza poziom chloesterolu
- pomaga syntetyzować witaminę K i niektóre wit. z grupy B

Warto dodać, że w miarę fermentacji, wartościowe składniki przenikają do soku, dlatego jest on równie cenny jak kiszone warzywa.

Kiszone warzywa są polecane również ze wzglęgów estetycznych – wmacniają włosy i paznokcie, wygładzają skórę, zwiększają przyswajalność żelaza.

Pamiętaj!
- Kiszonki najlepiej jadać na surowo – poddane obróbce cieplnej, tracą witaminę C!
- Zawierają sporo soli – a ta, w nadmiarze szkodzi… jedzmy więc kiszonki jako dodatek
- Najzdrowsze kiszonki to te robione samodzielnie lub kupione od sprawdzonego dostawcy! Te przemysłowe zazwyczaj zawierają środki konserwujące

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl