Cukier kokosowy 500 g
Opis
Opis produktu:
Cukier kokosowy pozyskuje się z kwiatostanów palmy kokosowej, które wyrastają bezpośrednio z orzecha kokosowego. Produkt zyskał popularność w krótkim czasie, ponieważ został wypromowany jako zamiennik białego cukru o niższym indeksie glikemicznym. Wyglądem i smakiem przypomina cukier trzcinowy.
Ma przyjemny lekko kokosowo-karmelowy posmak. Może być spożywany przez diabetyków. Cukier kokosowy można spotkać także pod egzotyczną nazwą gula-java.
Składniki:
100% organiczny cukier kokosowy
Zastosowanie:
Cukier z kwiatów palmy kokosowej jest produkowany głównie na Filipinach i w Indonezji, gdzie jest używany do słodzenia potraw od setek lat. Zawiera on od 70 do 79% sacharozy, glukozę i fruktozę, oraz niewielkie ilości potasu, cynku, żelaza czy wapnia. Doceniany jest przez smakoszy kawy i deserów. Podobnie jak inne słodziki wykorzystać można go do wypieków, napojów czy innych deserów.
Będąc źródłem witamin i składników mineralnych, jest dobrym rozwiązaniem dla osób nie wyobrażających sobie życia bez odrobiny słodyczy.
Wartości odżywcze produktu w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1607 kJ/ 384 kcal
- Tłuszcze: 0,61 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,36 g
- Węglowodany: 94,19 g
- Cukry: 82,46 g
- Białko: 0,44 g
- Sól*: 0,23 mg
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Rodzaj opakowania:
Nasze produkty pakowane są w torebki strunowe typu "doypack", co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości. Wszystkie nasze opakowanie są zgrzewane. Na opakowaniu znajduje się czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelakich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Terminy przydatności:
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Kraj pochodzenia:
Indonezja
Producent:
Frutavita Sp. z o.o.