Fasola igołomska 500 g
Opis
Opis produktu:
Fasola igołomska to jedna z najbardziej popularnych odmian fasoli hodowanej na suche nasiona. Tworzy duże strąki, w których znajdują się białe i bardzo smaczne nasiona. Fasola jest jedną z królowych polskiej kuchni, odnajduje zastosowanie w wielu potrawach.
Składniki:
100% fasola biała
Zastosowanie:
Z nasion fasoli powstaje rozgrzewająca zupa fasolowa, sycąca fasolka po bretońsku, bezmięsne kotlety. Jest doskonała na przetwory, nie traci koloru ani wartości smakowych. Biała fasola igołomska jest doskonałym źródłem białka ,jest naturalnym źródłem: magnezu, wapnia, fosforu cynku oraz tiaminy (witaminy B1) i Witaminy B6.
Wartości odżywcze produktu w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1203 kJ/ 289 kcal
- Tłuszcze: 1,6 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
- Węglowodany: 61,6 g
- Cukry: 2,7 g
- Białko:21,4 g
- Sól*: 0,05 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Rodzaj opakowania:
Nasze produkty pakowane są w torebki strunowe typu "doypack", co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości. Wszystkie nasze opakowanie są zgrzewane. Na opakowaniu znajduje się czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelakich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Terminy przydatności:
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Kraj pochodzenia:
Argentyna
Producent:
Frutavita Sp. z o.o.