Groch cały 500 g
Opis
Opis produktu:
Groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami.
Składniki:
100% groch cały
Zastosowanie:
Groch znajduje szerokie zastosowanie w kuchni - jako składnik nadzienia do pierogów, pasztetu, kotletów grochowych. Tradycyjną polską potrawą jest groch podawany z kapustą i zupa grochówka.
Groch również jest źródłem białka, zawierającego szczególnie dużo lizyny i treoniny, ale także innych tzw. aminokwasów egzogennych.
Wartości odżywcze produktu w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1203 kJ/ 288 kcal
- Tłuszcze: 1,6 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
- Węglowodany: 61,6 g
- Cukry: 2,7 g
- Białko: 21,4 g
- Sól*: 0,05 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelakich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Rodzaj opakowania:
Nasze produkty pakowane są w torebki strunowe typu "doypack", co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości. Wszystkie nasze opakowanie są zgrzewane. Na opakowaniu znajduje się czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Terminy przydatności:
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Kraj pochodzenia:
Polska
Producent:
Frutavita Sp. z o.o.