Mąka migdałowa 500 g
Opis
Opis produktu:
Mąka migdałowa to produkt, który powstaje poprzez zmielenie migdałów. Jest bezpieczna dla osób z cukrzycą.
Charakteryzuje się słodkim, migdałowym smakiem i białą barwą. Zawiera spore ilości białka, żelaza oraz witaminy E i B.
Składniki:
100% migdały blanszowane mielone
Zastosowanie:
Jest polecana w kuchni jako dodatek do innej mąki wykorzystywanej do wypiekania domowych ciastek, którym nadaje niepowtarzalnego smaku. Można ją wykorzystać także do robienia tortów, i to zarówno do pieczenia blatów jak i do dekoracji, ponieważ dobrze prezentuje się jako posypka.
Wypieki z mąki migdałowej są bardzo syte, ponieważ posiada ona sporo wysokowartościowego białka roślinnego.
Wartości odżywcze produktu w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 2596kJ/628kcal
- Tłuszcze: 55 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g
- Węglowodany: 20,9 g
- Cukry: 4 g
- Białko: 24,2 g
- Błonnik: 11,9
- Sól*: 0,03 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Rodzaj opakowania:
Nasze produkty pakowane są w torebki strunowe typu "doypack", co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości. Wszystkie nasze opakowanie są zgrzewane. Na opakowaniu znajduje się czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelakich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Terminy przydatności:
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Kraj pochodzenia:
Hiszpania
Producent:
Frutavita Sp. z o.o.