Skrobia kukurydziana 500 g
Opis
Opis produktu:
Skrobie kukurydzianą otrzymuję się z białych pręcików kukurydzy. Jest ona zamiennikiem skrobi ziemniaczanej. Charakteryzuje się białym kolorem oraz neutralnym zapachem.
Składniki:
100% skrobia kukurydziana
Zastosowanie:
Świetny produkt jako zagęszczacz do zup, gulaszów czy sosów. Stosowana jako dodatek do wypieków, nadając im drobną teksturę oraz zwiększenia wilgotności wypieków bezglutenowych. Sprawdzi się również jako zagęszczacz do puddingów, kisielów lub kremów.
Skrobia kukurydziana jest źródłem węglowodanów. Zawiera minimalne ilości błonnika, witamin i składników mineralnych. Nie posiada - prócz właściwości technologicznych - walorów zdrowotnych. Jedyną niewątpliwą zaletą skrobi kukurydzianej jest to, że jest produktem bez glutenu.
Wartości odżywcze produktu w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1493 kJ/ 351 kcal
- Tłuszcze: 0 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 86,8 g
- Cukry: 0,9 g
- Białko: 0,2 g
- Sól*: 0,01 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Rodzaj opakowania:
Nasze produkty pakowane są w torebki strunowe typu "doypack", co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości. Wszystkie nasze opakowanie są zgrzewane. Na opakowaniu znajduje się czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelakich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Terminy przydatności:
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Kraj pochodzenia:
Słowacja
Producent:
Frutavita Sp. z o.o.