Tapioka 1000 g
Opis
Opis produktu:
Tapioka to rodzaj kaszy wytwarzanej ze skrobi (mączki), która pozyskiwana jest z bulw manioku. Jest lekkostrawna i pożywna.
Nie posiada dominującego smaku ani zapachu w związku z tym nie zmienia smaku potraw.
Składniki:
Skrobia manioku, woda
Zastosowanie:
Tapiokę można stosować jako dodatek do zup, sosów oraz ze względu na swój unikalny kształt w postaci drobnych perełek do ozdoby deserów. Stanowi również charakterystyczny dodatek do tzw. „buble tea”.
Wartości odżywcze produktu w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1499 kJ/ 358 kcal
- Tłuszcze: 0 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 89 g
- Cukry: 3,0 g
- Białko: 0,1 g
- Sól: 0 g
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Rodzaj opakowania:
Nasze produkty pakowane są w torebki strunowe typu "doypack", co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości. Wszystkie nasze opakowanie są zgrzewane. Na opakowaniu znajduje się czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelakich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Terminy przydatności:
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Kraj pochodzenia:
Tajlandia
Producent:
Frutavita Sp. z o.o.