Żelatyna spożywcza 180 bloom 1000 g
Opis
Opis produktu:
Żelatyna idealna do wszelkiego typu deserów typu żelki (do monoporcji lub jako warstwy tortu lub ciasta), galaretki, musy, frużeliny, serniki, czy desery na zimno. Jest to najbardziej popularna w cukiernictwie substancja żelująca. i zagęszczająca. Żelatynę otrzymuje się z kolagenu zwierzęcego, który buduje kości, skórę i ścięgna. Żelatyna posiada w swoim składzie aminokwasy, jak glicyna, hydroksyprolina, a także prolina. Należy do produktów wysokobiałkowych.
Jest niezbędnym składnikiem większości musów, zimnych sufletów, czy galaretek. Stabilizuje bitą śmietanę i kremy. Nadaje im specyficzną strukturę pianki. Mikstura żelatynowa (np. puree owocowe z żelatyną) ubita na zimno zachowuje się jak białka. Można ją ubić, zwiększając jej objętość.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchych i chłodnych pomieszczeniach w zamkniętych opakowaniach (temp. do 25C, w. w. do 75%)
Rodzaj opakowania:
Nasze produkty pakowane są w torebki strunowe typu "doypack", co umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, a co najważniejsze pozwala na zachowanie dłuższej świeżości. Wszystkie nasze opakowanie są zgrzewane. Na opakowaniu znajduje się czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.
Cechy organoleptyczne:
- barwa: jasno słomkowa do słomkowej
- zapach: swoisty, bez obcych zapachów
- smak: charakterystyczny dla żelatyny
Twardość w Bloomach: 170-190
pH: 4,5-6,0
Wilgotność: <13%
Popiół: <2%
Salmonella: nieobecna/25g
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1423 kJ /340 kcal
Białko: >85g
Tłuszcze: <0,1g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
Węglowodany: <0,1g
Cukry: 0g
Sól: <0,5g
Terminy przydatności:
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Kraj pochodzenia:
Włochy
Producent:
Frutavita Sp. z o.o.