-20% rabatu na oprawki

Zawsze darmowa dostawa

Tylko oryginalne produkty

 
Język:
polski
Darmowa dostawa od 200zł
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Rogaliki jogurtowe z chałwą pistacjową

Rogaliki jogurtowe z chałwą pistacjową z polewą z białej czekolady i posypką z kruszonych pistacji.
Przepis powstał we współpracy z @co_dzis_zjemy

Rogaliki jogurtowe z chałwą pistacjową

Rogaliki jogurtowe z chałwą pistacjową z polewą z białej czekolady i posypką z kruszonych pistacji.
Przepis powstał we w współpracy z @co_dzis_zjemy

 
Składniki na jedna blaszkę (około 36 szt. ):

- 0,5 kg mąki,
- 2 jajka,
- cukier waniliowy,
- 3 łyżki cukru brązowego / zwykłego,
- 50g drożdży zwykłych / 15g drożdży suchych,
- jogurt naturalny mały 200g,
- 1/4 kostki margaryny / masła (62g) .


Jak zrobić?

Polewa, to biała czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej z pokruszonymi kawałkami pistacji.

Ciasto na rogaliki:

1. Mieszamy wszystkie składniki razem i wyrabiamy z nich ciasto.

2. Odstawiamy na godzinę, aby ciasto odpoczęło, przykrywamy ścierką.

3. Ciasto dzielimy na 8 części i rozwałkowujemy cienko.

4. Wykrawamy trójkąty, nakładamy odrobinę nadzienia i zawijamy rogaliki.

5. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

10-15 minut i gotowe.
Życzymy smacznego.


Pro Tip:
- Wsadź do piekarnika miseczkę z wodą, aby Twoje rogaliki były mięciutkie.

Komentarze do wpisu (0)

Napisz komentarz