-20% rabatu na oprawki

Zawsze darmowa dostawa

Tylko oryginalne produkty

 
Język:
polski
Darmowa dostawa od 200zł
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

ROLADA KINDER BUENO WHITE

 

ROLADA KINDER BUENO WHITE

Kto uwielbia desery?!
Obok ROLADY KINDER BUENO WHITE ciężko przejść obojętnie!
Prosty, smaczny przepis od niezastąpionej @fit_magi.

Biszkopt:
4 jajka
szczypta soli
70g erytrytolu @frutavitapl
100g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej @frutavitapl

Masa:
125g mascarpone
150g jogurtu skyr
40g pasty z orzechów laskowych @frutavitapl
8 pastylek słodzika + odrobina wrzątku

Polewa:
40g białej czekolady bez cukru
5g oleju kokosowego
8g czekolady mlecznej bez cukru

[product id="723, 761,811"]

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli pod koniec dodając erytrytol i żółtka. Następnie przesiać mąkę i krótko zmiksować na najniższych obrotach lub delikatnie wymieszać łyżką. Masę przelać na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180° przez około 13 minut. Upieczony biszkopt zostawić na 5 minut do przestudzenia, a następnie zwinąć w rulon razem z papierem do pieczenia i odstawić do całkowitego ostudzenia.
Mascarpone zmiksować z jogurtem i pastą, dodać rozpuszczony we wrzątku słodzik i wymieszać. Masę rozprowadzić na biszkopcie i zwinąć w rulon. Odstawić do lodówki do stężenia masy.
Białą czekoladę rozpuścić z olejem kokosowym, oblać wierzch rolady. Mleczną czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, posypać roladę tworząc paski.
Całość odstawić do lodówki do momentu stężenia czekolady i kremu (najlepiej będzie smakować po kilku godzinach w lodówce).

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

Napisz komentarz